Storm Riders Open 13-15 April 2018

На 13-15 април в София клуб „Storm Riders“, заедно с Българска федерация по футбол на маса се проведе турнир, част от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса  – „Storm Riders Open“.  Събитието се проведе на осем професионални маси „Roberto Sport – Top Speed“ в столичният клуб BSD, където зрителите можеха да разпускат с хубава музика и други забавления. Участие в турнирът взеха повече от 60 състезатели, както и представители от Румъния.

В първият ден от турнира се проведоха дисциплините Mixed Doubles, Classic Women и Classic Men.

При смесените двойки, след оспорван сблъсък първи се класираха Екатерина Атанасов и Марио Томов, второ място заеха Деметра Блажева и Станислав Георгиев и трети Александра Новкова и Данаил Златаров.

В дисциплината Classic Women Александра Новкова и Деметра Блажева взеха златото, сребро - двойката Румяна Шушулова и Виктория Григорова, а бронзовите медали заслужиха Станислава Стайкова и Полина Манджукова. При Classic Men Станислав Георгиев и Красимир Димитров взеха първо място, след тях се класираха Красимир Груйчев и Антон Божиков и трети станаха Екатерина Атанасова и Марио Томов.

В събота се играха дисциплините Open Singles и Women Singles.

На финалът при жените премериха сили двете Топ състезателки при жени на България на Световно ниво - Екатерина Атанасова и Благовеста Герова. Първа завърши Екатерина Атанасова, а среброто бе за Благовеста Герова и на трето място се класира Румяна Шушулова. Станислав Георгиев зае първо място в дисциплината Open Singles, втори се класира Иван Македонски, трети Еуджен Думитреску. Вторият ден завърши с развлекателната дисциплина изтегли случаен партньор, в която с безупречна игра, първото място грабнаха Мартин Митков и Данаил Златаров, следвани от двойката Михаил Христов – Иво Пиларски и трети Деметра Блажева и Станислав Найденов.

В неделя турнира продължи с дисциплините Women Doubles и Open Doubles.

При жените Благовеста Герова и Полина Манджукова извоюваха първото място, второ бе за Румяна Шушулова и Виктория Григорова, а след тях се наредиха Ния Атаносава и Екатерина Атанасова. В най–оспорваната дисциплина Open Doubles, на финала след тежка битка златото грабнаха Николаус Щраке и Матей Минчев, като след тях се наредиха Марио Томов и Денис Бисеров, а бронза взеха двойката Станислав Георгиев и Красимир Димитров.

Високото ниво на играчите беше пряко отражение на успехите на българските състезатели на международните турнири и шестото място на България от шестдесет държави в Световната класация на ITSF.  Надяваме се турнирът да се превърне в традиция и да спомага развитието на нашия спорт в България.

 

Резултати от великденската IT лига

Кой стана шампион на лигата и резултати от турнира

View More
Storm Riders Open 13-15 April 2018

Първия международен турнир за годината приключи успешно.

View More
VARNA FOOSBALL OPEN II резултати

Морската ни столица за втора година организира международен турнир по футбол на маса какви отличия ?

View More