Футбола на маса се развива и в ЧЕЗ

Деметра Блажева сподели с колеги уменията си по футбол на маса благодарение най-новата придобивка в залата за отдих в Центъра

Колегите от Контактния център на ЧЕЗ в Плевен вече могат да се разтоварват от емоционалните контакти с клиенти с нова маса за футбол. Най-новата придобивка в залата за отдих в Центъра е закупена изцяло от доброволни дарения, стартирали с начална вноска от Димчо Станев – Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Залата за отдих бе изградена изцяло с доброволния труд на служителите в Контактния център, а оборудването й бе осигурено с дарения от колеги от различни дружества на компанията: мебелите – от колегите от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в Ловеч;  масата за тенис – от Енергийния омбудсман на ЧЕЗ, Радослав Димитров; боксовият чувал – от ръководителя на Контактния център, Вежен Фотев; дартс – от Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.

На 5 септември, веднага след закупуването на масата, по покана на Вежен Фотев, Деметра Блажева – Експерт „Програми и проекти“ в Направление „Проектен офис“ на „ЧЕЗ България“ ЕАД и Иван Македонски* - Председател на Българската федерация по футбол на маса, обучиха служителите на Контактния център в тънкостите на играта „Футбол на маса“.

В 30-минутни модули, разпределени по групи, колегите съпреживяха динамичните емоции от играта и вече заявяват сериозно намерение за участие в турнири. Точно от колегите дойде и предложението този спорт да бъде включен и в надпреварата на Спартакиадата на ЧЕЗ.

 

Деметра Блажева: В Плевен видях страхотно вълнение, спортен дух и желание

 

Деметра Блажева започва като стажант в ЧЕЗ през март, тази година и от май вече е Експерт „Програми и проекти“ в Направление „Проектен офис“ на „ЧЕЗ България“ ЕАД. В Направлението работят с проекти на всички дружества от Групата на ЧЕЗ в България. Определя работата си в компанията като много динамична и интересна, а това, че всеки работен ден е различен, я прави все по-амбицирана да научи повече за спецификата на работа в ЧЕЗ.

Започва да се занимава професионално с футбол на маса преди 3 години. Интересът и е провокиран още когато е 14-годишна, но тогава все още играта не е професионална. Тренира в „Storm riders“ - най-старият софийски клуб, с множество медали и отличия от европейски и световни първенства. Тази година е избрана в Управителния съвет на клуба.

За трите й години професионален опит става републиканска шампионка за 2016 и 2017-та година. От 2 години е част от титулярния, женски, национален състав по футбол на маси. Участвала е на 3 Световни първенства, в 2 от които печели 2 втори места в различни категории. В момента заема 34-то място в Световната ранглиста. Следващата седмица й предстои участие в Шампионската лига и поредното участие в Световно първенство в Санкт Вендел, Германия, което ще я изведе напред в класацията.

 

- Оценката ти за ползата от практикуването на футбол на маса от служители на компанията и, в частност, от колегите в Контактния център?

- За мен бе истинско удоволствие да бъда поканена да покажа част от уменията си на колегите от Контактния център в Плевен! Видях, че много се забавляват с играта и това ги разтоварва от ежедневието. Много е важно човек да се забавлява, да му харесва и да бъде удовлетворен от това, което прави и да му носи положителен заряд и емоции. Така разбира какво го прави наистина щастлив. Видях страхотно вълнение, спортен дух и желание от тяхна страна да задоволят глада си от адреналин и да участват на турнири, да се развиват, което напълно осмисли  посещението ми.

- Чия беше идеята за обучението?

Идеята бе на Вежен Фотев, Ръководител на Направление „Контактен център“. Осигури участието ни, запозна ни с екипа си, информира ни подробно за спецификата на дейността на Контактния център. Силно впечатление ми направи професионализма и сплотеността на екипа. Впечатляващи са положените усилия за осигуряване на уют и удобства за служителите.

- При проявен интерес и осигурено оборудване, би ли провела такива обучения на колеги и в други населени места на територията, обслужвана от компанията?

- Да, с най-голямо удоволствие бих запознала колкото се може повече колеги с невероятните емоции от играта. На драго сърце бих помогнала за осъществяването на турнирни инициативи и тимбилдинги, които ще ги сплотят и запознаят с професионалисти от областта.

 

* Иван Македонски е председател на Българската федерация по футбол на маса (БФФМ).  Играе джага още отпреди да просъществуват клубове и да се зароди идеята за федерация. Изключително техничен играч, със завиден опит на масата. Той и екипът му са много отговорни и дейни по отношение признаването на футбола на маса като официален спорт, което се очаква да има развитие следващата година. Целта на Иван Македонски е да популяризира колкото се може повече играта, като провокира интерес към нея във възможно по-голям брой хора на различни възрасти. Смята, че по-голямата конкуренция носи по-големи успехи, с които България да се гордее.

Предстои най-голямото състезание в България по футбол на маса

Готови за истинско предизвикателство?

View More
VARNA FOOSBALL OPEN II резултати

Морската ни столица за втора година организира международен турнир по футбол на маса какви отличия ?

View More
Обучение на деца от новият клуб на федерацията

Нов клуб с нови играчи и обучение от професионалисти.

View More