Футбола на маса се развива и в ЧЕЗ

Деметра Блажева сподели с колеги уменията си по футбол на маса благодарение най-новата придобивка в залата за отдих в Центъра

Колегите от Контактния център на ЧЕЗ в Плевен вече могат да се разтоварват от емоционалните контакти с клиенти с нова маса за футбол. Най-новата придобивка в залата за отдих в Центъра е закупена изцяло от доброволни дарения, стартирали с начална вноска от Димчо Станев – Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Залата за отдих бе изградена изцяло с доброволния труд на служителите в Контактния център, а оборудването й бе осигурено с дарения от колеги от различни дружества на компанията: мебелите – от колегите от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в Ловеч;  масата за тенис – от Енергийния омбудсман на ЧЕЗ, Радослав Димитров; боксовият чувал – от ръководителя на Контактния център, Вежен Фотев; дартс – от Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.

На 5 септември, веднага след закупуването на масата, по покана на Вежен Фотев, Деметра Блажева – Експерт „Програми и проекти“ в Направление „Проектен офис“ на „ЧЕЗ България“ ЕАД и Иван Македонски* - Председател на Българската федерация по футбол на маса, обучиха служителите на Контактния център в тънкостите на играта „Футбол на маса“.

В 30-минутни модули, разпределени по групи, колегите съпреживяха динамичните емоции от играта и вече заявяват сериозно намерение за участие в турнири. Точно от колегите дойде и предложението този спорт да бъде включен и в надпреварата на Спартакиадата на ЧЕЗ.

 

Деметра Блажева: В Плевен видях страхотно вълнение, спортен дух и желание

 

Деметра Блажева започва като стажант в ЧЕЗ през март, тази година и от май вече е Експерт „Програми и проекти“ в Направление „Проектен офис“ на „ЧЕЗ България“ ЕАД. В Направлението работят с проекти на всички дружества от Групата на ЧЕЗ в България. Определя работата си в компанията като много динамична и интересна, а това, че всеки работен ден е различен, я прави все по-амбицирана да научи повече за спецификата на работа в ЧЕЗ.

Започва да се занимава професионално с футбол на маса преди 3 години. Интересът и е провокиран още когато е 14-годишна, но тогава все още играта не е професионална. Тренира в „Storm riders“ - най-старият софийски клуб, с множество медали и отличия от европейски и световни първенства. Тази година е избрана в Управителния съвет на клуба.

За трите й години професионален опит става републиканска шампионка за 2016 и 2017-та година. От 2 години е част от титулярния, женски, национален състав по футбол на маси. Участвала е на 3 Световни първенства, в 2 от които печели 2 втори места в различни категории. В момента заема 34-то място в Световната ранглиста. Следващата седмица й предстои участие в Шампионската лига и поредното участие в Световно първенство в Санкт Вендел, Германия, което ще я изведе напред в класацията.

 

- Оценката ти за ползата от практикуването на футбол на маса от служители на компанията и, в частност, от колегите в Контактния център?

- За мен бе истинско удоволствие да бъда поканена да покажа част от уменията си на колегите от Контактния център в Плевен! Видях, че много се забавляват с играта и това ги разтоварва от ежедневието. Много е важно човек да се забавлява, да му харесва и да бъде удовлетворен от това, което прави и да му носи положителен заряд и емоции. Така разбира какво го прави наистина щастлив. Видях страхотно вълнение, спортен дух и желание от тяхна страна да задоволят глада си от адреналин и да участват на турнири, да се развиват, което напълно осмисли  посещението ми.

- Чия беше идеята за обучението?

Идеята бе на Вежен Фотев, Ръководител на Направление „Контактен център“. Осигури участието ни, запозна ни с екипа си, информира ни подробно за спецификата на дейността на Контактния център. Силно впечатление ми направи професионализма и сплотеността на екипа. Впечатляващи са положените усилия за осигуряване на уют и удобства за служителите.

- При проявен интерес и осигурено оборудване, би ли провела такива обучения на колеги и в други населени места на територията, обслужвана от компанията?

- Да, с най-голямо удоволствие бих запознала колкото се може повече колеги с невероятните емоции от играта. На драго сърце бих помогнала за осъществяването на турнирни инициативи и тимбилдинги, които ще ги сплотят и запознаят с професионалисти от областта.

 

* Иван Македонски е председател на Българската федерация по футбол на маса (БФФМ).  Играе джага още отпреди да просъществуват клубове и да се зароди идеята за федерация. Изключително техничен играч, със завиден опит на масата. Той и екипът му са много отговорни и дейни по отношение признаването на футбола на маса като официален спорт, което се очаква да има развитие следващата година. Целта на Иван Македонски е да популяризира колкото се може повече играта, като провокира интерес към нея във възможно по-голям брой хора на различни възрасти. Смята, че по-голямата конкуренция носи по-големи успехи, с които България да се гордее.

Развитие на футбола на маса в град Пловдив

Какво се случва в град Пловдив на 27 март 2018 и кой стои зад развитието.

View More
Българка спечели злато и сребро в най-елитния турнир по футбол на маса

Благовеста Герова сред най-добрите във футбола на маса

View More
Обучение на деца от новият клуб на федерацията

Нов клуб с нови играчи и обучение от професионалисти.

View More